Inloggen
  1. huiswerkbegeleiding
  2. individuele begeleiding
  3. onbeperkte examentraining
  4. cito- en nio-test training
  5. pgb begeleiding

Instituut Socrates

Lid van: ABNLP

Vestigingen

Nieuws

INSTITUUT SOCRATES BESTAAT 10 JAAR!

In september 2015 viert Instituut Socrates haar tweede lustrum. Wij...
Lees meer »

Eindexamentraining met Garantie weer een groot succes in 2015

Opnieuw zijn vrijwel alle leerlingen met de onbeperkte Eindexamentraing van...
Lees meer »
Toon alle nieuwsberichten

Doelgroepen

Instituut Socrates biedt begeleiding aan voor alle leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs en studenten uit het hoger onderwijs, zoals het MBO, HBO of universiteit. Onze aanpak biedt perspectief voor iedereen die problemen heeft met het plannen en maken van huiswerk of de studieresultaten wil verbeteren.

Leerlingen basisonderwijs

Met het oog op de voorbereiding op de afsluitende Cito-eindtoets in groep 8 start de begeleiding in de meeste gevallen bij leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool. Wordt er eerder vastgesteld dat een leerling dyslexie, dyscalculie of een andere indicatie heeft, dan kan de leerling eerder worden begeleid. Instituut Socrates heeft veel ervaring met het begeleiden van leerlingen vanaf groep 3.

Leerlingen voortgezet onderwijs

Voor iedere leerling uit het voortgezet onderwijs biedt Instituut Socrates individuele begeleiding aan in de vorm van huiswerkbegeleiding, individuele begeleiding of bijles en examentraining.

Studenten MBO, HBO en Universiteit

Leerlingen en studenten van het middelbaar, hoger en wetenschappelijk onderwijs kiezen vaak voor ondersteuning door Instituut Socrates. Hier ligt het accent op het maken van studieplanningen en het ontwikkelen van studievaardigheden en leerstrategieën. Het stelt de meeste studenten en leerlingen in staat om de toetsstof overzichtelijker, effectiever en grondiger te kunnen leren. Inhoudelijk geeft Instituut Socrates ook begeleiding bij een groot aantal vakken.

Checklist en tarieven

Wilt u weten of begeleiding van Instituut Socrates een oplossing voor uw situatie kan zijn? Bekijk de checklist!

Wilt u meer weten over de kosten van de begeleiding door Instituut Socrates? Bekijk hetoverzicht met de tarieven!