Direct naar de inhoud.
Instituut Socrates is open (vanaf 12.00 uur) en kan je dus op gepaste afstand persoonlijk lesgeven!
Wil je liever digitale individuele bijles? Dat is ook mogelijk. Bel ons voor overleg!

Profiel Instituut Socrates

Het huiswerkinstituut met een persoonlijke sfeer en veel aandacht en zorg voor iedere leerling.

Instituut Socrates is een educatief instituut met een duidelijke doelstelling: Iedere leerling of student de beste ondersteuning bieden voor het bereiken van het hoogste studieresultaat. De specifieke leerdoelen worden samen met de ouders en de leerling of student vanuit de individuele leervraag vertaald in de gewenste begeleiding.

Instituut Socrates biedt een scala aan diensten op het gebied van studiebegeleiding zoals:

  • Huiswerkbegeleiding
  • Individuele Begeleiding & Bijles
  • Examentraining
  • CITO & NIO Training
  • PGB-Begeleiding

Klik hier voor een volledig overzicht van onze diensten.

Instituut Socrates werd in 2004 in Groningen opgericht door drs. Melanie Warszus. Zij heeft sinds 1990 ruime ervaring als docent Duits als moedertaal of voor anderstaligen of Duits als vreemde of tweede taal (zoals NT2 in Nederland), als Remedial Teacher, intern begeleider en coach met haar kennis en ervaring als psycholoog en orthopedagoog. Verder is zij bekend als auteur van middelbare schoolboeken Duits bij Noordhoff Uitgevers en de LOI en als vertaalster voor verschillende Nederlandse bedrijven in de technische sector. Binnen Instituut Socrates is haar kracht dat zij niet alleen de eigenaar is, toch dagelijks meewerkt als studiebegeleider. Zij weet precies, hoe zich elk werk aanvoelt dat dagelijks verricht wordt door elke medewerker van Instituut Socrates. 

In 2007 heeft Melanie Warszus een team opgericht binnen Instituut Socrates. Het begon met 1 enthousiaste medewerkster, die snel een 2e enthousiaste teamlid aantrok voor de eerste vestiging in Groningen aan de Kraneweg. Zo zetten we door. Tevens heeft Melanie Warszus tussen 2010 tot 2017 zes vestigingen in Nederland in verschillende steden opgericht en tot 65 medewerkers elk jaar een vaste baan geboden. In 2010 kwamen de vestigingen Haren, Assen en Leeuwarden erbij, in 2012 Amsterdam en in 2014 Purmerend. Inmiddels zijn we aan het werk op 1 vestiging zoals in begin 2006, namelijk in Groningen.

Maatschappelijk wordt door het team van Instituut Socrates elk jaar op een hoog niveau gewerkt en worden zeer goede resultaten behaald door onze klanten. Het team van Instituut Socrates zet zich maatschappelijk zeer veel in: de families van onze klanten en ook de families van elke medewerker kunnen door ieder zijn inzet groeien naar hun doel toe. Wij ondersteunen met onze manier van werken meerdere generaties dat betekent dat kennis doorgegeven wordt van oud naar jong en jong naar oud en er veel familieleden, kennissen en vrienden hiervan door kunnen groeien. Daarmee behalen we met zijn allen een hoog maatschappelijk doel dat doorgegeven wordt tot de volgende generaties. Meer kunnen we elkaar niet wensen … of toch? Kom langs en ervaar het zelf.