Direct naar de inhoud.
Instituut Socrates is open (vanaf 12.00 uur) en kan je dus op gepaste afstand persoonlijk lesgeven!
Wil je liever digitale individuele bijles? Dat is ook mogelijk. Bel ons voor overleg!

Doelgroepen

Instituut Socrates biedt begeleiding aan voor alle leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs en studenten uit het hoger onderwijs, zoals het MBO, HBO of universiteit. Onze aanpak biedt perspectief voor iedereen die problemen heeft met het plannen en maken van huiswerk of de studieresultaten wil verbeteren.

Leerlingen basisonderwijs

Met het oog op de voorbereiding op de afsluitende Cito-eindtoets in groep 8 start de begeleiding in de meeste gevallen bij leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool met de Entreetoets of IVO in groep 7. Wordt er eerder vastgesteld dat een leerling tegen problemen of vragen aanloopt of zelfs dyslexie, dyscalculie of een andere indicatie heeft, dan kan de leerling eerder worden begeleid. Instituut Socrates heeft veel ervaring met het begeleiden van leerlingen vanaf groep 3.

Leerlingen voortgezet onderwijs

Voor iedere leerling uit het voortgezet onderwijs biedt Instituut Socrates individuele begeleiding aan in de vorm van huiswerkbegeleiding, individuele begeleiding of bijles, schoolexamen bijles en examentraining.

Studenten MBO, HBO en Universiteit

Leerlingen en studenten van het middelbaar, hoger en wetenschappelijk onderwijs kiezen vaak voor ondersteuning door Instituut Socrates. Hier ligt het accent op het maken van studieplanningen en het ontwikkelen van studievaardigheden en leerstrategie├źn. Het stelt de meeste studenten en leerlingen in staat om de toetsstof overzichtelijker, effectiever en grondiger te kunnen leren. Inhoudelijk geeft Instituut Socrates ook begeleiding bij een groot aantal vakken.

Checklist en tarieven

Wilt u weten of begeleiding van Instituut Socrates een oplossing voor uw situatie kan zijn? Bekijk de checklist!

Wilt u meer weten over de kosten van de begeleiding door Instituut Socrates? Bekijk hetoverzicht met de tarieven!