Direct naar de inhoud.
Instituut Socrates is open (vanaf 12.00 uur) en kan je dus op gepaste afstand persoonlijk lesgeven!
Wil je liever digitale individuele bijles? Dat is ook mogelijk. Bel ons voor overleg!

Instituut Socrates opent vestiging in Assen

Op 4 januari 2010 gaat in Assen een nieuw huiswerkinstituut van start. Instituut Socrates, met hoofdvestiging in Groningen, opent haar deuren aan de Groningerstraat 9a, boven de ACTION.

Vooral in het westen en het midden van Nederland is al een groot aantal instituten voor huiswerk- en studiebegeleiding actief. In de noordelijke provincies is huiswerkbegeleiding echter nog relatief nieuw, terwijl de vraag naar deze extra ondersteuning de laatste jaren juist sterk toeneemt.

Sinds 2006 biedt Instituut Socrates gespecialiseerde ondersteuning aan leerlingen uit het basis, voortgezet en hoger onderwijs. De belangrijkste reden om te kiezen voor huiswerkbegeleiding is de wens om studievaardigheden te verbeteren en ondersteuning te krijgen bij het maken van huiswerk. De ervaring leert dat dit leidt tot betere resultaten op school, betere sociale contacten en een prettigere sfeer binnen de familie.

Instituut Socrates behoort tot de grotere huiswerkinstituten in Groningen en omgeving. De hoofdvestiging van Instituut Socrates (Groningen) is de afgelopen jaren flink gegroeid en dat was aanleiding om uitbreiding in andere steden te onderzoeken. Daarbij is de keuze op Assen gevallen. “In de afgelopen 3½ jaar hebben wij bewezen dat ons concept van huiswerkbegeleiding aanslaat. Daarom verwachten wij onze begeleiding ook succesvol in Assen aan te kunnen bieden. Dit levert hopelijk veel tevreden ouders en leerlingen op”, aldus directeur drs. Melanie Warszus-Duin. Zij heeft een ruime ervaring als docent in het voortgezet onderwijs, als remedial teacher en coach. Verder is zij bekend als een succesvol auteur van schoolboeken. Zij geeft leiding aan het team van Instituut Socrates dat bestaat uit speciaal opgeleide studiebegeleiders.